"Сакральні монументи готові до свята"

Лора ВОВК
25 липня 2013

ВЕЛИКЕ І ВЕЛИЧНЕ. Напередодні старту заходів, присвячених відзначенню 1025-річчя Хрещення Київської Русі (відбудуться у Києві з 26 по 28 липня), міністр культури Леонід Новохатько провів брифінг. У стінах Будинку уряду він поінформував представників ЗМІ, що наразі завершено роботи на дзвіницях, в келіях та Трапезному храмі Києво-Печерської лаври. Оновлено дзвіниці й у Києво-Михайлівському Золотоверхому чоловічому монастирі, Свято-Іллінській церкві, а також дзвіниці Свято-Троїцького жіночого монастиря у місті Корець на Рівненщині.

Урядовець також розповів, що Київська міська держадміністрація злегка «причепурила» пам’ятники княгині Ользі та Володимиру Великому. А окремо наголосив, що столична влада нарешті відреставрувала сходи, що ведуть до пам’ятника Магдебурзькому праву.

«Місцева влада також зробила підземний перехід від сходів. Тож усі гості в ці святкові дні зможуть спуститися сходами, перейти підземний перехід та опинитися на набережній. При цьому ознайомитись із сакральними об’єктами нашої культури», — пояснив міністр.

Головним та центральним заходом цих днів він назвав виставку «Велике та Величне». Вона проходитиме у національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал». В його стінах уперше буде представлено понад тисячу експонатів, привезених із 35 музеїв та заповідників нашої країни. «До нас наближається велике свято. З прийняттям християнської віри наша країна обрала для себе ще тоді цивілізаційний шлях, європейський напрямок руху», — резюмував Леонід Новохатько. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua