"СБУ хочуть реформувати за зразком служби безпеки ОУН-УПА"

1 квiтня 2015

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виступає за реформування СБУ за зразком служби безпеки «Організації українських націоналістів - Української повстанської армії».

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «День».

«Для СБУ не треба вигадувати нічого зайвого - важливо взяти за основу традиції та підходи до роботи Служби безпеки ОУН-УПА у 1930-1950-х роках. Вона працювала проти агресора в умовах тимчасової окупації території, мала патріотичне виховання, бойову контррозвідку та спиралася на мирне українське населення, користуючись його безпрецедентною підтримкою», - вважає Наливайченко.

У рамках реорганізації СБУ він пропонує також відмовитися від назв «управління» і «департамент».

«При реформуванні СБУ ми пропонуватимемо рухатися шляхом відмови не тільки від кегебістських назв, а й від структур не притаманних нам органів безпеки. Наприклад, замість управлінь та департаментів треба рішуче перейти на референтури та округи», сказав очільник відомства.

Наливайченко зазначив, що референтури, на відміну від департаментів, мають більш широкі функції, зокрема, ведуть інформаційну війну проти ворога, і займаються зв'язками з громадськістю.

«По суті, референтура означає, що цей підрозділ виконує функції спецслужби, але має більший контакт із громадськістю та можливість задіяти позаштатних співробітників не тільки на основі вербування, а і на основі громадської підтримки, патріотичних заходів і громадського несприйняття всіх проявів сепаратизму. Звичайні люди бачать набагато краще будь-якої спецслужби, хто й як ставиться до сепаратизму. Тому референтури разом із громадськістю мають отримати право діяти більш рішуче, протистояти будь-яким проявам сепаратизму чи потуранню агресору в бізнесі чи якійсь іншій сфері суспільного життя», – наголосив Валентин Наливайченко.

iPress.ua 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua