"СБУ з чекістами не по дорозі"

26 березня 2015

З 23-річчям з дня створення привітав працівників Служби безпеки України  Президент Петро Порошенко. Разом із святковими побажаннями за нинішніх умов воєнної агресії глава нашої держави поставив спецслужбам нові завдання: ефективно протистояти зовнішньому агресору, дати гідну відсіч терористам і диверсантам, боротися з корупціонерами й сепаратистами.

Не забув Президент нагадати і про реформування відомства відповідно до міжнародних стандартів, за якими немає місця старим практикам КДБ. Вони безповоротно мусять відійти у минуле. Натомість потрібно створити ефективну структуру, укомплектувати її високопрофесійними фахівцями, забезпечити сучасними матеріальними і технічними засобами.

«Трансформування СБУ має відбуватися відповідно до стандартів і критеріїв НАТО та Євросоюзу. Щоб ви жодною ознакою не нагадували монстроподібний КДБ. Щоб нікому навіть на думку не спадало обзивати вас чекістами, бо українські спецслужби більше ніколи не займатимуться політичними репресіями», — цитує слова Президента його прес-служба. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua