СТРАЙК. Мешканки колумбійського міста Барбакоас в департаменті Наріньо оголосили про припинення 112-денного секс-страйку, оголошеного ними в знак протесту проти бездіяльності влади в справі реконструкції автодороги, повідомляє ТСН.

Устрайку взяли участь 288 жінок. Протестна група була сформована в Барбакоасе в липні 2011 року. Лідерами страйку стали суддя Марібель Сільва і вчителька Рубіела Кабесас. Вони тах однодумниці заявили, що не стануть вступати у сексуальні контакти до тих пір, поки в місті не буде проведено ремонт, що з’єднує Барбакоас з муніципалітетом Хунін та іншими частинами країни.

Жінкам вдалося домогтися свого. У четвер, 13 жовтня, в Барбакоасі почалася реконструкція 57-кілометрової дороги. Мешканки міста заявили, що припиняють страйк і повертаються до звичного способу життя.

За словами мера Барбакоаса Хосе Арнульдо Пресіадо, під час страйку жінок він, як і багато інших чоловіків в місті, відчув на собі тяготи позбавлення сексу. Глава міста зізнався, що весь час страйку його дружина спала в окремій кімнаті, йдеться у повідомлені

Після ремонту дороги шлях від Барбакоаса до адміністративної столиці департаменту, міста Пасто, займатиме приблизно на шість годин менше, ніж раніше.