"Серед обраних — Кам’янець-Подільський"

26 листопада 2014

Світовий банк у межах реалізації проекту технічної допомоги «Україна — трансформаційне підвищення енергетичної ефективності у містах» обрав для співпраці три міста України: Київ, Тернопіль та Кам’янець-Подільський. Тут упроваджуватимуть енергоощадні технології, що дасть змогу ефективніше використовувати кошти та енергоносії.

Проект Світового банку передбачає допомогу в створенні місцевого потенціалу, необхідного для розробки та реалізації інвестицій у муніципальні послуги, інфраструктуру і будівлі. Ці інвестиції дадуть змогу трансформаційно підвищити енергоефективність та поширити передовий досвід.

Як зауважила представник Світового банку керівник програм сектору інфраструктури і стабільного розвитку Тамара Сулухія, Кам’янець-Подільський було обрано для співпраці з огляду на кілька критеріїв: місто — надійний партнер, воно демонструє позитивний досвід у запровадженні проектів, спрямованих на досягнення енергоефективності, а також чималу роль відіграло те, що Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич підписав угоду мерів.

«Надзвичайно приємно, що наше місто співпрацюватиме зі Світовим банком. Це знак довіри та підтвердження того, що нам бажають допомогти, адже самотужки досягти високих результатів в енергозбереженні дуже важко», — зазначив Михайло Сімашкевич.

За словами старшого спеціаліста енергетичного сектору Світового банку Фенг Ліу, Кам’янець-Подільський — місто, що демонструє високий рівень зацікавленості в досягненні зменшення енергоспоживання.

Експерти Світового банку пропонують кілька варіантів розвитку енергоефективності в місті. Один з них — створення спеціальних компаній, які обслуговуватимуть бюджетні установи, впроваджуватимуть енергоощадні технології, що дасть змогу ефективніше використовувати кошти й енергоносії. Та конкретні рішення приймуть лише після проведення повного комплексного аналізу системи енергозбереження у всіх сферах життєдіяльності міста. 

Інна МИХАЙЛОВА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua