"Серійний літак Ан-158 розпочав льотні випробування"

22 березня 2013

КОМЕРЦІЙНИЙ ПОЛІТ. Україні почалися випробування першого серійного літака Ан-158, повідомляє прес-служба державного підприємства «Антонов». «20 березня 2013 року на ДП «Антонов» почалися льотні випробування першого серійного екземпляра 99-місцевого регіонального реактивного літака Ан-158», - говориться у повідомленні.

Лайнер виготовлений на серійному заводі «Антонов» в Києві за замовленням російської лізингової компанії «Ільюшин Фінанс Ко.» для подальшої передачі кубинській авіакомпанії Cubana de Aviacion. Перший політ продовжувався 2 години 20 хвилин. Літак пілотували льотчики-випробувачі ДП «Антонов» Сергій Трошин, командир екіпажу, і Горін. Програма випробувань передбачає виконання 10 польотів, зокрема 3 пред'явницьких і 3 приймально-здавальних.

За планами кубинського авіаперевізника, Ан-158 виконуватиме як внутрішні рейси, так і міжнародні - до Центральної Америки і Канади. У період жовтень-листопад 2012 року на ДП «Антонов» проходили теоретичну, практичну і тренажерну підготовку десять співробітників з числа льотного і інженерно-технічного складу кубинської авіакомпанії.

РБК 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua