"Сервіси працюють на людей"

10 жовтня 2013

У рамках роботи українсько-грузинської міжурядової комісії віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул як співголова з українського боку зустрівся з міністром юстиції Грузії пані Теа Цулукіані. Наші партнери презентували роботу системи обслуговування громадян «Дім юстиції», яка дає змогу спростити процес видачі паспортів, різноманітних свідоцтв і довідок, документів про оформлення підприємницької діяльності.  «Уряд вивчає та враховує кращий світовий досвід підвищення якості надання адміністративних послуг для населення та підприємців. Зокрема ми реалізовуємо проект за британською моделлю «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту», — наголосив урядовець. — Також ефективний досвід Грузії зі створення в Україні адміністративних центрів за принципом «єдиного вікна», які надають послуги з реєстрації юридичної та фізичної особи — підприємця, видачі ліцензій на господарську діяльність, оформлення пенсій та субсидій».

Нині  українці можуть звернутися вже до 12 тисяч 878 відділень Укрпошти та отримати адмінпослуги. Зокрема оформити субсидію, пенсію, подати документи на реєстрацію підприємства тощо. До кінця року проект буде впроваджено в усіх поштових відділеннях, повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

Теа Цулукіані  відзначила прогрес, досягнутий Україною за три роки, й підтвердила бажання грузинської сторони в наданні інформації щодо ефективних напрацювань Грузії для їх упровадження в Україні. «Робота «Дому юстиції» у Грузії, який об’єднав 300 сервісів і такі установи, як Палата нотаріусів Грузії, Національне агентство публічного реєстру, Агентство цивільного реєстру, Національний архів і Національне бюро з виконання, легалізувала ринок, спростила процедуру реєстрації нових підприємств. Це сприятливо вплинуло на інвестиційний клімат і розвиток Грузії», — уточнив Олександр Вілкул.

Такий підхід, за його словами, — один з найефективніших інструментів дебюрократизації та подолання корупційної складової у відносинах між державою та громадянами. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua