"Сезон плювання: дика качка"

Світлана ІСАЧЕНКО
20 серпня 2013

НІ ПУХУ, НІ ПЕРА! «Бути чи не бути?» — розмірковували в Чернівецькій облдержадміністрації стосовно відкриття за графіком сезону полювання. Нечувана спека підвищила в лісах рівень пожежної небезпеки. Одначе, проаналізувавши ситуацію, вислухавши думку єгерських служб держлісгоспів, вирішили не порушувати традицій і не позбавляти мисливців довгоочікуваного щастя. Сезон полювання оголошено, він триватиме до грудневих морозів. Полювати дозволено в усіх районах, окрім високогірного Путильського.

До відкриття сезону полювання спеціалісти Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства провели загальний облік диких тварин, які мешкають у підпорядкованих управлінню мисливських угіддях. Нарахували 32 зубри, 19 ведмедів, 593 олені та 1668 козуль, 774 дикі кабани, понад 100 лисиць і близько тисячі зайців. 

— Користувачі мисливських угідь, а їх площа в області становить 633,6 тисячі гектарів, приділяють значну увагу  біотехнічним заходам, направленим на відтворення,  збереження та охорону державного мисливського фонду, ведеться боротьба із шкідливими тваринами, відновлюється вольєрне господарство краю, — розповідає начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Чебан. — Також  постійно проводять заходи із виявлення порушників мисливського законодавства. Зокрема, за перше півріччя до адміністративної відповідальності притягнуто 30 осіб.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua