"А шабля проти!"

Ганна РОМАШКО
20 березня 2014

Жіноча і чоловіча збірні команди України з фехтування на шаблях відмовляються брати участь в турнірах, що проходять на території Російської Федерації і, зокрема, анулюють заявку на участь українських фехтувальників в етапі Кубка світу «Московська шабля», який відбудеться 21-23 березня в Москві. Про це повідомляє прес-служба Національної федерації фехтування України.

«18 березня відбулися події, які не може залишити без уваги Федерація фехтування і збірна команда України: під час штурму 13-го фотограмметричного центру Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України в Сімферополі російські військовослужбовці убили громадянина України прапорщика С. Какуріна і поранено ще кількох українців.

У зв’язку з цими трагічними подіями жіноча і чоловіча збірні команди України з фехтування на шаблях відмовляються брати участь в турнірах, що проходять на території Російської Федерації і, зокрема, анулюють заявку на участь українських фехтувальників в етапі Кубка світу «Московська шабля», який відбудеться 21-23 березня в Москві», — йдеться у заяві.

Серед спортсменів, які бойкотують цей турнір, олімпійські чемпіонки Пекіна-2008  Ольга Харлан, Ольга Жовнір та Галина Пундик, чемпіонки світу-2013 у командних змаганнях Олена Вороніна та Аліна Комащук, бронзові призери чемпіонату Європи-2013 в командних змаганнях Олег Штурбабін, Дмитро Бойко, Дмитро Пундик та Андрій Ягодка, а також заслужені тренери України Гарнік Давидян і Валерій Штурбабін. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua