ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. У Міністерстві закордонних справ вважають, що Україна має отримати чіткий сигнал від Європейського Союзу щодо перспективи майбутнього членства. Про це на брифінгу сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Головна ж мета вчорашнього робочого візиту до Брюсселя очільника відомства Костянтина Грищенка полягала у забезпеченні підтримки європейським парламентом Угоди про асоціацію. На сьогодні відповідні переговори перебувають у фінальній стадії, передає УНІАН. І від Європарламенту залежить ухвалення в середині листопада рекомендацій для Європейської комісії про укладення цієї угоди.«Наша ключова вимога — це питання європейської перспективи для України, включення відповідного положення до тексту угоди про асоціацію», — додав Олег Волошин.

Україна по факту є європейською державою, а українці є по факту європейською нацією, і тому в МЗС вважають, що Україна має абсолютно всі підстави, аби в тексті угоди був чіткий політичний месидж — Україна має шанс, за умови виконання нею певних критеріїв, стати членом ЄС.