"Щаслива сімка від ЮНЕСКО"

26 червня 2013

ВИЗНАННЯ

Херсонес Таврійський і дерев’яні церкви Карпат внесено до списку всесвітньої спадщини

Про це повідомив міністр культури Леонід Новохатько.

«У День Святої Трійці Україна отримала благу вість: у Камбоджі Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО прийняв наш Херсонес Таврійський до Списку всесвітньої спадщини. На цьому поважному зібранні, яке буває лише раз у рік, дерев’яні церкви Карпат — спільну українсько-польську номінацію — також прийнято до цього переліку. Таким чином, із сьогоднішнього дня до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесено сім українських об’єктів», — сказав міністр.

Цей храм був споруджений у 1607 році у житловому масиві Селище поруч з давніми Чернівцями. Фото з архіва редакції.

За його словами, близько 50 об’єктів з різних країн номінувалося на внесення до Списку ЮНЕСКО, але третину з них було виключено у процесі обговорення, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Леонід Новохатько наголосив, що українська делегація презентувала наші об’єкти на найвищому рівні. У результаті Херсонес Таврійський і дерев’яні церкви Карпат отримали підтримку більшості країн. «Промовистим є факт, що обговорення нашої номінації «Дерев’яні церкви Карпат» тривало до 40 хвилин. Нас підтримали Індія, Камбоджа, Росія, Японія, Китай. І лише дві країни були проти. По Херсонесу Таврійському рішення було одностайним. Українська делегація показала себе у дискусіях з найкращого боку», — додав урядовець. 

Відділ новин
 «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua