"Щасливий день тринадцятьох бійців"

Ольга ПРОКОПЕНКО
16 серпня 2014

Четвер 14 серпня став чи не найщасливішим у житті тринадцятьох бійців із батальйону «Айдар» та в/ч А0998, яка дислокується на Львівщині. Тиждень тому в районі міста Перевальськ під час ведення бойових дій із сепаратистами козацького отамана Козіцина наших військових захоплено в полон.  Їхнє звільнення  видалося важким і напруженим та й тривало не один день. Як розповів «УК» розробник цієї операції, командувач військ оперативного командування (ОК) «Північ» генерал-лейтенант Ігор Колесник, терористи вперто тримали оборону.

Радіємо поверненню бійців разом. Фото надано ОК «Північ»

Проте для командувача вона була не менш важливою, як і планування бойових дій з визволення тимчасово окупованої території Луганщини. Адже йшлося про бійців, з якими ще кілька днів тому боронили територію нашої держави від сепаратистів. Власне, як скрізь і в усьому, результат залежить від чітких команд і, головне, вчасно прийнятих рішень командира.

Самі бранці впевнені, що саме правильно організовані етапи операції дали їм шанс вибратися на волю цілими і неушкодженими.  

Не менш щасливими від результату своєчасно поставленого і виконаного завдання військовими почуваються рідні звільнених із полону. Родини одинадцятьох військовослужбовців чекають своїх героїв на Львівщині, а ще двох — на Хмельниччині. Невдовзі солдати зможуть повернутися на свою малу батьківщину. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua