"Шість років Азаров незаконно отримував завищену пенсію, яка склала майже 600 тисяч гривень"

17 березня 2015

З 2008 року по 2014 рік колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову незаконно виплатили пенсію з переплатою у 585 тисяч гривень. Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ України, повідомляє Gazeta.ua.

Установлено, що службовці Пенсійного фонду у 2014 році, діючи за попередньою змовою з Азаровим, вчиняли розтрату бюджетних коштів.

«Управлінням Пенсійного фонду у Шевченківському районі Головного управління Пенсійного фонду у Києві Азарову безпідставно призначена та нарахована пенсія. Внаслідок чого Азарову незаконно виплачено пенсію у період з 2008 року по 2014 рік у сумі близько 585 тисяч гривень», – повідомляє прес-служба.

Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Покарання може сягати 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua