"Школи Сумщини пам’ятають вихованців-героїв"

Олександр ВЕРТІЛЬ
17 лютого 2015

У Сумській загальноосвітній школі №7 пройшов мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки на приміщенні навчального закладу на честь колишнього випускника Максима Савченка. Він загинув 25-річним під Лисичанськом 19 липня минулого року в ході Антитерористичної операції.

Звертаючись до присутніх і насамперед до батьків героя Сергія та Марини Савченків, Сумський міський голова Олександр Лисенко наголосив, що подвиг Максима назавжди зберігатиметься в пам’яті городян. А меморіальна дошка нагадуватиме освітянам, учням, усім, хто приходитиме до школи, про її мужнього вихованця, який віддав своє життя за рідну землю.

Вчителі і школярі передали Сергію Савченку, який нині бере активну участь у волонтерському русі, учнівські малюнки і листи для воїнів АТО, а також 7620 гривень, зібраних під час благодійного ярмарку. Ці кошти будуть використані на придбання військової техніки для бійців-земляків.

У свою чергу батько Максима подарував школі державний прапор України, з яким бійці йшли в бій. Ця реліквія поповнить експозицію шкільного музею.

Як повідомив Олександр Лисенко, у місті свято шанують пам’ять про своїх земляків, які віддали життя за незалежну Україну.

Так, щойно винесено на публічне обговорення ініціативу вчительського колективу Сумської ЗОШ №4 про присвоєння навчальному закладу імені Почесного громадянина Сум Героя України Олександра Аніщенка, який загинув під Слов’янськом 5 травня минулого року. В цій школі він колись навчався і працював.

До Дня Героїв Небесної Сотні в муніципальній галереї влаштували народну виставку, експонати для якої принесли самі городяни. Кожен з них – свідчення незборимого духу учасників Майдану, їхньої жертовності в ім’я перемоги справедливості і Правди.

Опісля закриття виставки її організатори повернуть експонати їхнім власникам. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua