"Школярі висловилися за єдність мовою квітів"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
13 вересня 2014

Старшокласники з Дніпропетровщини склали найкращий килим із квітів на Всеукраїнському конкурсі з флористики та фітодизайну «Казкова країна», який нещодавно відбувся у Києві. За підсумками двох турів у номінації «Квіткові килими: Україна — єдина країна» йому віддали перше місце. Як школярі бачать єдність країни, вони представили у викладеній квітами картині  «Україна — це я, Україна — це ми» розміром 1,2 на 1,2 метра.

 Збірну юних квіткарів Придніпров’я представляли учні  Жданівської середньої школи Солонянського району: де?в’ятикласниці Анастасія Бесараб, Анна Третяк, Вікторія Шайда та одинадцятикласник Дмитро Шайда. Для складання конкурсних композицій вони використовували квіти, які самі виростили на подвір’ї своєї школи.

Заквітчували у столиці «Казкову країну» команди з дванадцяти областей України. У фіналі за першість із квітникарства змагалися у трьох номінаціях: «Флористична скульптура», «Квіткові килими: Україна — єдина країна» та «Квіткові килими: казкова Україна». Окрім  виготовлення квіткових килимів та флористичних скульптур, юні квіткарі мали ще й творчо захистити перед журі свої витвори.

Але найкраще самі за себе «говорили» квіти, які своїм казковим різнобарв’ям не залишали байдужим нікого із глядачів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua