До шкільних установ Харкова вже зараховано 539 учнів із Луганської та Донецької областей. Як розповіла директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, більшість із цих дітей сядуть за парти в Московському та Дзержинському районах. Малюків зі сходу України приймають і міські дитсадки. Там уже оформлено 305 дітей. І це не остаточні цифри. Бо діти з цих регіонів, за словами Ольги Деменко, найімовірніше, прибуватимуть до Харкова і надалі.

Також директор Департаменту освіти поінформувала, що запас місць у школах є, отож не буде відмовлено в навчанні жодному учневі зі сходу України. Приймають дітей навіть у випадках, якщо у них немає документів, оскільки знайдено спосіб, як їх офіційно зараховувати. «Якщо у батьків з тієї чи іншої причини немає особистої справи і медкартки дитини, Департамент освіти зможе скористатися Інформаційною системою управління освіти (ІСО) і знайти необхідні дані. А ще діти, які вдома навчалися в гімназіях і ліцеях, зможуть вступити до навчальних установ такого самого рівня в Харкові. Тільки для цього вони, як і інші школярі, мають пройти конкурсний відбір», — зазначає Ольга Деменко.

Вона також повідомила, що молодші школярі зі сходу України, як і їхні харківські ровесники, безкоштовно харчуватимуться у шкільних їдальнях.