"Школярі зі сходу навчатимуться в Харкові"

Світлана ГАЛАУР
22 серпня 2014

До шкільних установ Харкова вже зараховано 539 учнів із Луганської та Донецької областей. Як розповіла директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, більшість із цих дітей сядуть за парти в Московському та Дзержинському районах. Малюків зі сходу України приймають і міські дитсадки. Там уже оформлено 305 дітей. І це не остаточні цифри. Бо діти з цих регіонів, за словами Ольги Деменко, найімовірніше, прибуватимуть до Харкова і надалі.

Також директор Департаменту освіти поінформувала, що запас місць у школах є, отож не буде відмовлено в навчанні жодному учневі зі сходу України. Приймають дітей навіть у випадках, якщо у них немає документів, оскільки знайдено спосіб, як їх офіційно зараховувати. «Якщо у батьків з тієї чи іншої причини немає особистої справи і медкартки дитини, Департамент освіти зможе скористатися Інформаційною системою управління освіти (ІСО) і знайти необхідні дані. А ще діти, які вдома навчалися в гімназіях і ліцеях, зможуть вступити до навчальних установ такого самого рівня в Харкові. Тільки для цього вони, як і інші школярі, мають пройти конкурсний відбір», — зазначає Ольга Деменко.

Вона також повідомила, що молодші школярі зі сходу України, як і їхні харківські ровесники, безкоштовно харчуватимуться у шкільних їдальнях.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua