ДОБРА СПРАВА. Без шкільного автобуса не обійтися учням, які щоранку з навколишніх сіл долають чимало кілометрів, щоб дістатися до своєї школи. Не секрет, що в окремих районах проблема підвезення школярів є особливо гострою. А відтак у Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту дбають про забезпечення регулярного підвезення школярів та педагогів до навчальних закладів. Як повідомляють у прес-службі профільного відомства, на початку навчального року 35 новеньких «школяриків» поїхали до Дніпропетровщини, Донеччини, Запоріжжя, Полтавщини та Одещини. 

За словами міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, виконання цієї програми ще раз доводить, що Кабінет Міністрів розуміє важливість шкільного автобуса для розвитку села, адже це не просто спеціалізований транспортний засіб цільового призначення, це по суті — можливість отримати якісну освіту для дітей, які проживають у селі.

«Державна цільова соціальна програма «Шкільний автобус» була затверджена у 2003 році, щоб дати доступ до якісної освіти дітям із сільської місцевості. Рекордним був 2004 рік, коли за програмою було виготовлено майже 400 нових шкільних автобусів. Автором програми був на той час прем’єр-міністр Віктор Янукович. Потім настали інші часи, і в 2008—2009 роках жодного автобуса не було випущено. Проте у 2010 році програму відновили і виготовили 112 автобусів, а цього року вдвічі більше — 214», — наголошує міністр.