"Щоб досягти швидкого та сталого відновлення"

21 лютого

Минулого тижня Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов узяв участь в Конференції з питань відновлення України, яку організувало Міністерство закордонних справ Грецької Республіки. На заході обговорили стратегії та проєкти, спрямовані на забезпечення сталого розвитку й підтримку української економіки, зокрема в галузі будівництва, транспорту/логістики, енергетики, ІТ, стартапів та охорони здоров’я.

Як повідомляє служба Міністра Кабінету Міністрів, до обговорення було залучено високопосадовців Європейської комісії та уряду України, експертів важливих багатосторонніх банків розвитку, а також представників профільних грецьких і українських бізнес-організацій.

«Щоб досягти швидкого та сталого відновлення після війни, важливо стратегічно використовувати обмежені державні ресурси для залучення приватних інвестицій. Ці зусилля мають бути зосереджені не лише на відбудові наявних ланцюгів доданої вартості, а й на розвитку нових галузей промисловості й інфраструктури, які відповідають інтересам поглиблення інтеграції України в європейський і трансатлантичний ринки.

План України слугуватиме ключовим стратегічним документом і дорожньою картою для мобілізації значного фінансування від донорів та міжнародних фінансових установ.

Ключові сектори, які будуть пріоритетними для інвестування у 2024—2027 роках і мають найбільший потенціал для зростання України, такі: енергетичний; транспорт і логістика для експорту; агропродовольчий; критичні матеріали; IT та диджиталізація; зелений перехід і охорона довкілля; переробна промисловість разом із зеленою металургією», — зазначив Олег Немчінов на відкритті конференції.

15 лютого відбулося шосте засідання Міжурядової спільної українсько-грецької робочої групи з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва. На заході було зазначено, що Україна та Греція мають багато перспективних напрямів для поглиблення співпраці, тому важливі активна комунікація органів виконавчої влади України і Греції, організація міжурядових консультацій у різних форматах в період між засіданнями робочої групи, які б сприяли виконанню всіх досягнутих домовленостей та пошуку нових форм співпраці. Важлива нині реалізація потенційних інвестиційних проєктів щодо відбудови, відновлення, реконструкції пошкодженої та знищеної інфраструктури України.

По закінченні засідання сторони підписали протокол, в якому визначили напрями майбутньої співпраці.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua