"Щоденник Олімпіади"

13 лютого 2014

Брат за брата

Французький біатлоніст Сімон Фуркад заявив, що пишається перемогою рідного брата в гонці переслідування на Іграх у Сочі.

— Браво, брате! Браво, друже! Молодець! — написав Сімон на своїй сторінці у Twitter російською мовою. — У понеділок був прекрасний вечір. Саме це я називаю справжнім олімпійським характером. Пишаюся!

Нагадаємо, що після Ігор-2010 у Ванкувері, де Фуркад-молодший виграв срібну медаль у мас-старті, Сімон не мав вигляду щасливої людини. Згодом він зізнався, що відчував щодо брата заздрість і злість. Зараз, за його словами, від тих емоцій не залишилося й сліду. Старший брат прекрасно розуміє, що Мартен: найяскравіший представник сучасного біатлону, і щиро радіє його успіхам.

Усі бажають побачити чемпіонів

На олімпійські змагання вже продано 925 тисяч квитків. Проте ще й зараз можна придбати заповітні перепустки на змагання з хокею й біатлону.

— Найбільший попит у вболівальників має найшвидша гра в світі: хокей, — повідомив керівник відділу з продажу квитків оргкомітету «Сочі-2014» Дмитро Перлін. — Причому жіночий хокей майже не поступається за популярністю чоловічому. Швидко розходяться квитки на біатлон і фігурне катання. Підвищену увагу викликають виступи стрибунів із трампліна і майстрів шорт-треку. Російським глядачам дісталося близько 70 відсотків квитків, усі інші розповсюджено серед іноземних туристів.

Сніг про запас

Організатори зимових Ігор через погодні умови змушені скористатися запасами штучного снігу, заготовленими ще рік тому. Вночі температура повітря в горах падає до шести градусів морозу. Але вдень світить яскраве сонце і стовпчик термометра піднімається до 6–10 градусів вище нуля. Тому на окремих ділянках лижно-біатлонного комплексу «Лаура» почав танути сніг.

Організатори повідомили, на яких саме ділянках планують підсипати трасу. І водночас наголосили: минулого сезону під час передолімпійських стартів у Сочі штучний сніг вже використовували: все пройшло на найвищому рівні.

Наші тренери кращі… в фейр плей

У біатлонній чоловічій гонці переслідування стався випадок за участю українського тренера, який вкотре підтвердив, що принцип фейр плей — невід’ємна частина здорової конкуренції та світового спорту в цілому.

Канадський спортсмен Жан-Філіп Легеллек, який лідирував після двох вогневих рубежів, не впорався зі швидкістю, впав, зламав лижу, однак зміг продовжити гонку завдяки працівникові сервісної групи збірної України Юрієві Тевікову.

Біатлоніст розповів про цей випадок так: «Я йому дуже вдячний! Коли він біг до мене з лижею, мабуть, побив рекорд Усейна Болта на стометрівці».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua