"Сходинка до найвищих досягнень"

4 червня 2013

ТВОРЧІСТЬ. На Дніпропетровщині в дитячому центрі соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» відбувся перший міжнародний фестиваль «Перлина збирає друзів», куди з’їхалося близько 300 юних талантів з України, Росії та Вірменії. У День захисту дітей віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відзначив переможців фестивалю цінними подарунками. Зокрема володар Гран-прі отримав ноутбук, а призери — відеокамери. Фестиваль пройшов у рамках проголошеного Президентом Віктором Януковичем Року дитячої творчості.

«Майбутнє України — за талановитими і творчими дітьми. Уряд реалізує комплекс проектів і програм з підтримки юних обдаровань. Серед них — і цей Міжнародний дитячий фестиваль «Перлина збирає друзів». Це брендовий проект унікального дитячого центру, який дає змогу сотням дітей продемонструвати свої таланти та знайти нових друзів. Для юних зірочок він став ще однією сходинкою на шляху до найвищих творчих досягнень», — наголосив Олександр Вілкул.

У рамках фестивалю протягом чотирьох днів художні дитячі колективи змагалися у конкурсах за номінаціями: вокал, хореографія, журналістика, мода, акторська майстерність. Для них також було проведено серію майстер-класів від провідних українських зірок.

Крім того, у Дніпропетровську віце-прем’єр провів зустріч зі студентами та викладачами Національного гірничого університету (НГУ). «Нині освіта набуває нового сенсу. В університеті важливо не лише здобувати знання. Студенти мають стати новою генерацією української науки», — зазначив Олександр Вілкул.

За його словами, для підтримки наукових розробок засновано премії та стипендії Верховної Ради і Кабінету Міністрів. Так, виші Дніпропетровщини мають підтримку регіональної влади у вигляді грантів для молодих учених, іменних стипендій та конкурсів для студентів.

«Можливості заявити про себе в науці є. Студенти і молоді вчені мають активно використовувати ці можливості. Без нових технологій і розробок наша економіка не зможе бути актуальною та конкурентоспроможною», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

Під час презентації наукових розробок урядовцеві було представлено інноваційні проекти: «Теплонасосна утилізація скидного тепла шахтної води, установка гарячого водопостачання». Проект уже реалізовано на шахті «Благодатна» ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». А також спільний польсько-український проект «Свердловинна підземна газифікація вугілля», запроваджений у Польщі й випробуваний на українських шахтах.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua