"Шпаргалки вимірюються кілометрами"

Микола ШОТ
5 червня 2013

ПОБИЛИ РЕКОРД. Днями в Тернополі провели перший Всеукраїнський студентський фестиваль «Студфест-2013», в якому взяли участь кількасот юнаків і дівчат з двадцяти українських вишів. На три дні молодь поринула у світ серйозного, спортивного, веселого, відпочинкового. Тож мали, зокрема, можливість побувати на тренінгу «Ефективне студентське самоврядування», де не лише проаналізували його нинішній стан, а й внесли власні пропозиції. Червоною ниткою під час цієї дискусії пройшла думка, що спудеям треба подолати «свою лінь, невпевненість і відсутність мотивації задля того, аби університети перетворилися в справжню альма-матер, а не засіб протирання штанів». 

На набережній Тернопільського ставу студенти розгортають найдовшу в Україні шпаргалку. Фото Максима ЧЕРКАШИНА

А ось за найсмішнішого їхнього викладача голосувати попросили самих тернополян. Студенти намалювали карикатури на тих, хто сіє серед них добре, розумне й вічне, та розмістили шаржі в центрі міста. В цьому конкурсі найкращими виявилися представники Тернопільського медуніверситету. До речі, перемогу студенти цього ВНЗ зуміли вибороти й у волейбольному поєдинку, в якому змагалися дев’ять команд з різних областей.

Серед розмаїття заходів були й такі, які завершилися рекордами. Як відомо, на навчання більшість студентів дістаються громадським транспортом і переважно в годину пік. Скільки молодих людей одночасно може вмістити тролейбус? Для чистоти експерименту на одній із зупинок на них чекала зі спущеними «рогами» порожня «Шкода» TR14… Перша п’ятірка студентів увійшла, потім ще, й ще. А згодом і результат став відомий: 195 осіб. Кажуть, коли двері зачинили, то з’ясувалося, що могло б і більше людей стати пасажирами такого незвичного рейсу.

А оскільки у вишах нині триває екзаменаційна сесія, то учасники студентського фестивалю вирішили долучитися до написання рекордної шпаргалки з української мови. Творили її всі тернопільські команди разом з оргкомітетом і вдень, і вночі, кожної вільної хвилини. У цій справі чи не найбільше відзначилися майбутні педагоги, які зробили аж понад 600 метрів «допоміжного» матеріалу. Найбільшу в Україні шпаргалку юнаки й дівчата розгорнули на набережній Тернопільського ставу. З’ясувалося, що довжина її становить 1093 метри 37 сантиметрів. Деякі «шпори» були двосторонні, однак всі мали однаковий розмір: 9,5 на 6,6 сантиметра.

Згодом обидва показники занотували в «Книзі рекордів України». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua