"Шустер-Студія: дії «свободівців» на руку Путіну та зрадництво"

19 березня 2014

Напад депутатів від «Свободи» на керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова в умовах російської агресії – на руку Росії й зрада інтересів України.

Про це йдеться в заяві «Савік Шустер Студії» щодо подій, які трапилися на Першому національному каналі України 18 березня.

«Дії депутатів Верховної Ради від партії «Свобода» Ігоря Мірошниченка, Богдана Бенюка, Олександра Аронця, Андрія Іллєнка та інших учасників нападу на керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова, нашого колеги й журналіста, в умовах російської агресії є прямим пособництвом Путіну та зрадою інтересів України», – заявляє Студія Шустера.

«Країна, де депутати безкарно нападають на журналістів, не може називатися вільною та європейською. І не може розраховувати на підтримку цивілізованих країн», – упевнені журналісти студії.

На їхню думку, «сьогодні, коли Україна відстоює свою незалежність, свободу й європейський вибір, депутат Ігор Мірошниченко зі своїми прихильниками завдає удару в спину всім мертвим і живим учасникам революції гідності, тим, хто сьогодні бореться за Україну».

«Політичне мародерство має каратися за законами воєнного часу. Вимагаємо притягнути учасників нападу на Олександра Пантелеймонова до найсуворішої відповідальності», –заявляє «Савік Шустер Студія».

Вона також закликає колективи засобів масової інформації забути про конкуренцію та політичні розбіжності, «негайно об'єднатися й висловити солідарність із колегами, захистити свободу слова у вільній Україні».

Як відомо, депутати від ВО «Свобода» силою змусили в. о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення. Свої дії вони зафіксували на відео.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що готовий провести розслідування щодо дій «свободівців».

«Свободівець» Ігор Мірошниченко заявив, що в розмові з тимчасовим керівником Національної телекомпанії України Олександром Пантелеймоновим він та його колеги не застосовували фізичної сили.

А лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок засудив ці дії своїх соратників, назвавши їх недоречними та невиправданими. Він також запевнив, що вже поговорив із Мірошниченком – і той нібито готовий скласти депутатський мандат і постати перед судом.

Українська правда 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua