Щойно межа бойових дій посунулася від Лисичанська, на ЛИНІКу одразу почали відновлювати та повертати своє «колісне» майно.

Передусім поралися зі швидкою допомогою, бо у розпорядженні заводських медиків залишилася тільки одна машина. Їй терміново поміняли шини, поставили нове скло замість вибитих осколками, провели зварювальні роботи на кузові. Адже швидка завжди має бути готовою до роботи на небезпечному підприємстві.

Міняють електропроводку й шини, пробиті осколками акумулятори і паливні баки і в автокранах та на вантажівках, що залишилися на підприємстві. Ця техніка вкрай необхідна заводу, бо працівники сподіваються, що невдовзі розпочнуться великі будівельно-відновлювальні роботи.

А поки що шукають викрадені автомобілі. «Покинуту  бойовиками нашу техніку ми спочатку знаходили просто в полях та на дорогах, — розповідає заступник генерального директора з матеріально-технічного забезпечення та транспорту ЛИНІКу Євген Білецький. — На наступному етапі до нас долучилися співробітники правоохоронних органів. Спільними зусиллями вдалося повернути на нафтопереробний завод автобуси, автокрани, трактор — усього 29 одиниць. І робота ця триває».

Лисичанський нафтопереробний завод серед трьох десятків великих промислових підприємств області, які зазнали особливого руйнування внаслідок бойових дій. На думку фахівців департаменту промисловості Луганської ОДА, орієнтовна сума, яку буде потрібно на їхнє відновлення, перевищує 400 мільйонів гривень та 170 мільйонів доларів.