"«Швидка» від Міндоходів "

Владислав КИРЕЙ
12 липня 2013

ПОДАТКОВИЙ СЕРВІС. Головне управління Міндоходів у Черкаській області продовжує обслуговувати платників податків безпосередньо за їхнім місцем роботи або проживання. Мобільні бригади обласного просвітницького сервісу «Швидка допомога громадянам та бізнесу»  здійснили за півроку 331 виїзд у села, на великі підприємства та на ринки міст. П’ять тисяч сімсот тридцять чотири платники одержали за місцем роботи або проживання консультації і допомогу щодо застосування норм податкового і митного законодавства, майже 2,5 тисячі платникам члени бригад допомогли скласти і подати декларації про доходи.   

За словами в.о. начальника головного управління Міндоходів у Черкаській області Олександра Лебедєва, такі виїзди себе виправдовують. Приміром, за півроку досягнуто 44-мільйонного приросту надходжень з податку на доходи фізичних осіб, вісьмома мільйонами гривень обчислюються додаткові надходження з плати за землю. Показовим є приріст надходжень єдиного податку — його додатково надійшло понад 32 мільйони гривень.

Зростає обізнаність і сумлінність платників. Водночас члени мобільних бригад широко роз’яснюють людям положення Податкового та Митного кодексів України та вчать користуватися електронними сервісами Міндоходів, що діють на офіційному сайті міністерства за адресою minrd.gov.ua. Окремі громади й великі підприємства замовляють виїзні консультації.

Сервіс діє вже майже два роки. Торік відбулося 1132  виїзди, «швидку допомогу» одержали близько 23 тисяч платників. «Швидка» виїжджає за затвердженими графіками. До складу мобільних бригад, окрім працівників Міндоходів області, входять представники контролюючих органів, владних структур, громадських організацій та журналістів місцевих ЗМІ. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua