"«Швидкі» для Попасної"

Олена ОСОБОВА
28 жовтня 2014

Попаснянська підстанція швидкої медичної допомоги опинилася між небом і землею після окупації міста Первомайськ бойовиками самопроголошеної «ЛНР». Роботи в медиків багато: поряд точаться бойові дії, треба рятувати поранених. А зарплату їм не виплачували три місяці, бо вся документація залишилася на території «ЛНР», вивезти її звідти неможливо. До того ж наприкінці вересня бойовики так обстріляли Попасну з «Градів», що на підстанції «швидкі» згоріли. Як у такій ситуації не залишити місто без медичної допомоги?

Голова Луганської облдержадміністрації віддав наказ машини сюди спрямовувати аж із Лисичанська, створити там таку підстанцію, до якої можна приєднати відповідну медичну службу попаснянців. Також Геннадій Москаль знайшов можливість частково погасити заборгованість із зарплати працівникам підстанції, поки буде відновлено всю документацію, що залишилася в окупованому Первомайську. Та головне: він звернувся з проханням до колег з інших областей, а також до міських голів надати Попасній одну-дві машини швидкої допомоги. Поки що на це прохання відгукнувся тільки міський голова Києва Віталій Кличко. Але є надія, що Україна почує заклик до милосердя.

Новим автівкам зі столиці щиро радіють усі жителі міста, адже саме від них інколи залежить саме життя у прифронтовій зоні. В церемонії передачі машин узяв участь і Попаснянський міський голова Юрій Онищенко. Він пообіцяв у присутності медиків та працівників райдержадміністрації, що під час наступного приїзду Геннадія Москаля в Попасну прилюдно спалить свій квиток члена Партії регіонів. Адже людям уже зрозуміло, хто руйнує, а хто будує.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua