"Швидкість б’є по корупції"

11 вересня 2013

З початку року в Національній кадастровій системі зареєстровано понад 840 тисяч нових земельних ділянок та видано понад 560,5 тисячі витягів із Поземельної книги. Так, торік у грудні, коли була надзвичайно висока активність громадян, землевпорядники зареєстрували 30 033 земельні ділянки, а у серпні цього року  — 104 432 земельні наділи. Відповідно до останнього місяця минулого року державні реєстратори видали 39 505 витягів з Поземельної книги, а минулого місяця цього року — 91 751.

До запровадження Національної кадастрової системи щодо реєстрації та видачі витягів реєстрація тривала кілька тижнів, а іноді й місяців. А нині цей чинник виключено. Якщо у січні у середньому вони на трансакції витрачали 50 хвилин, то на початок вересня —  менш як 30. Із 40 до 18 хвилин скоротилося й надання  витягу з кадастру.

Неабиякі можливості інтернет-сервісів забезпечують користувачам зручність та оперативність у користуванні відкритими відомостями Національної кадастрової системи на публічній кадастровій карті, повідомляє прес-служба Держземагентства. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua