"Швидше за вітер"

Наталя ЗВОРИГІНА
20 листопада 2010

МОТОКРОС

На змаганнях у Запоріжжі виступали й малюки віком від трьох років

 

Понад 30 мотогонщиків, серед них 8 хлопчиків від 3 до 14 років, взяли участь у престижних змаганнях, які вшосте пройшли на трасі з пересіченою місцевістю, що неподалік історично-природного комплексу "700-літній Запорізький дуб" у Верхній Хортиці на Запоріжжі.

- Тут зібралися найавторитетніші спортсмени із Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Харкова, Полтави, а також міст Криму та райцентрів Запорізької області, - повідомив організатор заходу професійний мотокросмен Андрій Лютий. - Високе представництво команд засвідчило, що запорізькі змагання мають значний рейтинг і вже наступного року можуть отримати статус етапу Кубка України з мотокросу.

Коли гонщики вийшли на старт, глядачі, яких зібралось тут чимало, від захоплюючого видовища затамували подих. В авторки цих рядків серце завмирало, коли на віражах байк якогось з кросменів залягав у крен так, що спортсмен коліном торкався землі, а колеса його сталевого коня виривали із траси цілу зливу земляних грудок. Гонщики, наче величезні птахи, злітали вгору на трамплінах. Втім, попри всі ризики, обійшлося без серйозних травм та поломок.

- Наша траса вже добряче обкатана, - підтвердив організатор мотокросу Юрій Копилов, - вже не перший рік проводимо тут змагання. І все ж на спортсменів очікувало чимало сюрпризів у вигляді складних поворотів та підступних трамплінів, а для вболівальників це - захоплююче видовище. Всі учасники добре впоралися із поставленим завданням.

Переможців нагородили кубками, медалями, грамотами. Перші місця відповідно у своїх класах посіли: Семен Неруш та Кирило Скороходов (Дніпропетровськ), Володимир Тарасов (Запорізька обл.), Олексій Овчаренко (Харків). А от переможених тут не було: гарна погода і смачний шашлик після змагань забезпечили всім учасникам цього дійства чудовий настрій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua