"Силовики увійшли в Іловайськ"

19 серпня 2014

Бронетехніка сил АТО з боями прорвалася в Іловайськ.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко, який перебуває в місті разом зі своїми бійцями, а також окремою ротою батальйону «Дніпро» і 2-м взводом батальйону «Азов», передає УКРІНФОРМ.

«До ранку бронетехніку завели в місто, тепер вони разом із нами», – написав комбат.

Він розповів, як силовики атакували терористів і увійшли до Іловайська.

«Зустрівши запеклий опір, несучи втрати, «Дніпро» і «Азов» закріпилися на підступах до міста. Свою справу зробили на відмінно. Ударні частини батальйону «Донбас», змітаючи блокпости терористів, увійшли в місто з декількох напрямів, і до 19:00 взяли під контроль східну частину міста», – повідомив Семенченко.

За його словами, після цього багато терористів відчайдушно тікали з Іловайська, а силовики закріпилися тут на ніч.

«На ніч закріпилися прямо в місті, було організовано харчування та психологічна допомога жителям, які перебувають у підвалах адміністративних будівель, бомбосховищах. Щоб закріпити успіх, було вирішено не бути вночі статичною мішенню і організувати нічну зачистку», – зазначив комбат.

Він поінформував, що за ніч було знищено три блокпости і чотири вогневі точки терористів, яким не допоміг навіть обстріл «Градами» «Донбасу» в самому місті, який провели терористи прямо з території Донецька. Також було заблоковано рух колони, яка повинна була прийти на допомогу терористам.

«До 5 ранку під контролем було близько 2/3 міста, місто повністю оточено. Просимо мешканців не виходити з укриттів, постараємося закінчити все швидше», – написав Семенченко. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua