"Сільський стадіон вразив київське «Динамо»"

Світлана ІСАЧЕНКО
21 серпня 2013

ЗІРКОВИЙ МАТЧ

Не кожний обласний центр  може похвалитися таким зразковим футбольним полем

«Жодне інше село в країні не має такого стадіону», — з гордістю казали жителі Білоусівки, що в Сокирянському районі Буковини. Усі, хто дивився на новеньке, як з картинки, футбольне поле (бутса ще не бігала!), на сучасні бігові доріжки довкруги нього, на зручні трибуни на 240 місць, цілковито погоджувалися: такий спортивний об’єкт ще пошукати у великих містах!

На урочистому відкритті, де зібралося багато гостей, лунали слова подяки будівельникам, які реконструювали стадіон за сучасними вимогами і технологіями.

— Ми і надалі розвиватимемо спортивну інфраструктуру краю, не минаючи жодного села, і тим створюватимемо належні умови для всебічного розвитку дітей, — зазначив голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв. — Приємно, що день у день Сокирянщина стає дедалі привабливішим для життя сучасним регіоном області, максимально  пристосованим для задоволення соціальних та культурних потреб своїх жителів: оновлюються і будуються школи, дитячі садочки, будинки культури, бібліотеки та заклади охорони здоров’я.

Юні білоусівські футболісти захоплено спостерігали за зірковою грою київського «Динамо» на їхньому сільському стадіоні. Фото Іллі ПЕРОГАНА

Торік у Булоусівці так само урочисто відкривали дитячий заклад «Пролісок» для дошкільнят. Тепер — стадіон із «застеленим» сучасним футбольним газоном.  Із цієї нагоди відбулося масштабне спортивно-мистецьке свято. Випробувати натуральне покриття взялися у товариському матчі дорослі команди: місцева «Енергія», в основі якої будівельники, що тут працювали, а також зіркова збірна ветеранів «Динамо» (Київ) на чолі з капітаном Володимиром Безсоновим. Перед грою легендарні гості вручили юним місцевим футболістам спортивні дарунки, зокрема іменні футболки та м’ячі з автографами, побажали з користю використовувати всі можливості нового стадіону і прославитися своїми спортивними досягненнями не тільки в області.

Гості чемно дали суперникам змогу забити у свої ворота два м’ячі, а потім кращий бомбардир чемпіонату світу 1994 року Олег Саленко вивів київське «Динамо» вперед. Завершивши гру з рахунком 3:8, «динамівці» зовсім не заради ввічливості, а цілком щиро запевняли, що це чи не найкраще поле серед тих, на яких їм доводилося грати останнім часом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua