"Сім днів актуального театру"

Ліна ПАРТОЛЕНКО
19 квiтня 2013

АФІША. Сім днів у столиці, з 20 до 26 квітня, будуть цікавими і неординарними: тут відбуватиметься 1-й Фестиваль актуального українського театру. Його організатор — відомий український режисер Олег Ліпцин — привіз із мандрівок сім спектаклів, до постановки яких долучилися й інші режисери. Його задум — унікальний творчий проект без труп, зате з талановитими режисерами.

Також у програмі фестивалю чотири творчі вечори, котрі проходитимуть безпосередньо після спектаклів. Олег Ліпцин наголошує, що під час творчого вечора кожен матиме змогу поспілкуватися з акторами, режисером і, що найголовніше, — виступити самому.

«Ми хочемо сказати, що театр, культура, мистецтво існують і поза репертуарами колективів. Вони є в окремих художниках. Наш фестиваль «актуальний» не в якомусь естетичному плані, а в тому, що спектаклі реальні, пов’язані із сенсом життя. Це більш вільний погляд на українську традицію», — розповів Олег Ліпцин.

Заплановані заходи відбудуться у Будинку освіти та культури «Майстер Клас» за адресою: вул. Лаврська, 16-а. Квитки на творчий вечір коштують 50 грн, а на спектакль — 80.

20 квітня. 18:00 — відкриття фестивалю, 19:00 — вистава «Гравці» за мотивами комедії Миколи Гоголя. Режисер — Олег Ліпцин.

21 квітня. 14:00 — дитячий спектакль «Зоряний хлопчик» за мотивами казки Оскара Вайльда. Режисер — Анатолій Суханов. 19:00 — вечір театрального клубу.

22 квітня. 19:00 — вистава «Мама Маріца, дружина Колумба» за мотивами повісті Марії Матіос. Режисер — Євген Худзик. 21:00 — вечір молоді.

23 квітня. 19:00 — вистава «Нічний Гаспар. Повішений» за п’єсою Лейли Александер-Гарретт. Режисер — Тамара Плашенко. 19:00 — поетичний вечір.

24 квітня. 19:00 — вистава «Контрабас» за мотивами однойменного монологу Патріка Зюскінда. Режисер — Вансан Марге.

25 квітня. 19:00 — вистава «Записки божевільного музиканта» за мотивами повісті Миколи Гоголя. Режисер — Євген Чистоклєтов. 21:00 — вечір ігрового театру.

26 квітня. 19:00 — вистава «Ендгейм» / «Endgame» за мотивами драми С.Беккета. Режисер — О. Ліпцин. 21:30 — закриття фестивалю.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua