ВІЗОВІ ПИТАННЯ. Ситуація з видачею віз українцям є принциповою для діалогу України з ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, коментуючи появу в українських ЗМІ заснованих на фактах публікацій про системні проблеми в роботі консульських установ низки країн ЄС в Україні, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ. 

«МЗС України приділяє пріоритетну увагу питанням захисту прав українців у процесі отримання віз до країн-членів ЄС. Багато в чому стан справ у цій сфері є лакмусовим папірцем нашого діалогу», – зазначив Костянтин Грищенко.

Він підкреслив, що так само як європейські партнери ставлять перед Києвом справедливі високі вимоги щодо поваги до стандартів прав людини, українське зовнішньополітичне відомство проявляє рішучість у відстоюванні прав українців, гарантованих їм Угодою про спрощення візового режиму між Україною та ЄС від 2008 року та Візовим кодексом Євросоюзу. «Я вже порушив це питання перед низкою своїх європейських колег під час зустрічі з ними в Бонні, де сьогодні перебуваю з візитом», зазначив К.Грищенко.