"Складні рішення піднімуть економіку"

21 березня 2013

ПОЗИЦІЯ. Україна зацікавлена і надалі розвивати двостороннє співробітництво зі Сполученими Штатами. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі із Заступником Державного секретаря з політичних питань США Венді Шерман. «Я є щирим прихильником розвитку наших відносин», — зазначив глава українського уряду.

У ході зустрічі Микола Азаров поінформував співбесідницю про підготовку України до підписання цього року угод про політичну асоціацію, зону вільної торгівлі, безвізовий режим з Європейським Союзом, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Крім того, Прем’єр-міністр наголосив, що уряд продовжує активну роботу над досягненням енергетичної незалежності України, і у цьому напрямку зроблено чимало. «Ми скоротили споживання дорогого російського газу до 27 мільярдів кубометрів у 2012 році, перевели багато теплоелектростанцій на вугілля, збудували кілька альтернативних електростанцій — сонячних та вітрових. Ми приступили до видобутку газу на шельфі Чорного моря, збільшили видобуток газу на наших традиційних ділянках, ми провели конкурси і представили двом  великим компаніям ділянки для розробки сланцевих родовищ», — сказав Микола Азаров, додавши, що на сьогодні Україна продовжує переговори з Росією щодо перегляду абсолютно невигідного газового контракту, підписаного попереднім прем’єр-міністром.

У свою чергу Заступник Державного секретаря заявила: США вірять, «що перед Україною розкрилось економічне та політичне майбутнє». За її словами, Україні необхідно прийняти низку складних рішень для того, щоб вивести країну з рецесії на шлях процвітання. «Це справді складне завдання: США також недавно пережили рецесію, і необхідно було прийняти  багато важких, непопулярних рішень», — сказала Венді Шерман. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua