"Скрипка Лемана залишилася в Україні"

Олександр ВЕРТІЛЬ
27 липня 2013

СПРАВА №. Цими днями Ямпільський районний суд Сумської області виніс вирок стосовно 42-річного громадянина України, який у вересні торік у потязі сполученням Львів—Москва намагався вивезти в Росію старовину скрипку роботи відомого майстра Анатолія Лемана. Інструмент виготовлений 1908 року в Санкт-Петербурзі й нині на антикварному ринку України, за оцінкою експертів, коштує 600 тисяч гривень.

Ось цю скрипку провідник віз у сусідню країну. Фото надане прес-групою УСБУ в Сумській області

Як повідомила прес-група УСБУ в Сумській області, тоді професійно спрацювали митники посту «Хутір-Михайлівський». Вони виявили скрипку в рундуку для багажу в службовому приміщенні вагону. Таким чином провідник планував вивезти її до сусідньої країни.

Правопорушника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 201 (замах на контрабанду) Кримінального кодексу України і засуджено до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. Музичний інструмент, що має незаперечну культурно-історичну цінність і науково-художнє значення, конфісковано в дохід держави. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua