"Снігопади столиці не страшні?"

Інна МИКОЛАЄНКО
9 жовтня 2014

До снігопадів ще далеко, але столичні чиновники, вочевидь, пам’ятаючи сумний досвід позаминулого року, вже зараз взялися готуватися до хурделиць. Так, нині для роботи в осінньо-зимовий період комунальна корпорація «Київавтодор» підготувала 188 одиниць снігоприбиральної техніки. Це 68% до плану. Загалом очищувати столичні вулиці мають 277 одиниць техніки — 98 солерозкидувачів, 90 снігоочищувачів, 53 тротуарні трактори, 6 снігонавантажувачів «золоті ручки», 31 навантажувач посипальних матеріалів. Заготовили й більше ніж 40 тисяч тонн посипальних матеріалів.

А якщо Київ засніжить так, що цієї техніки буде замало? Шляхово-експлуатаційні підприємства для таких випадків укладають договори зі сторонніми підприємствами та організаціями міста на залучення додаткової техніки для утримання вулично-шляхової мережі міста в період снігопадів.

Уже укладено 45 угод із 33 організаціями на виділення 216 одиниць техніки. Також, як повідомила прес-служба КМДА, триває підготовка адміністративних, побутових та виробничих приміщень та шанцевого інструменту для роботи в осінньо-зимовий період.

Отже, початок оптимістичний. Головне, якщо столицю засніжить, аби усе спрацювало належним чином, і кияни змогли нормально пересуватися по вулицях. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua