"Соборність оберігає державу "

23 сiчня 2015

Учора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та члени Кабінету Міністрів взяли участь у заходах з нагоди Дня Соборності України. Вони поклали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку і Михайлові Грушевському.

Арсеній Яценюк підкреслив, що нині це свято є днем єдності й найбільшої цінності, що є в кожного українця, — нашої держави. «Вірю в те, що Соборність, возз’єднання українських земель, яке відбулося в 1919 році, матиме майбутнє: ми повернемо і Крим, і контроль над Донецьком та Луганськом. Російська військова агресія, якою керує Кремль, не буде успішною, вона провалиться, як провалилися всі окупації й агресії проти України», — цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Українці здобули право жити у своїй країні і боротимуться за нього далі.Фото з сайту kmu.gov.ua

На жаль, того самого дня російські терористи знову вчинили жахливий акт проти людяності, обстрілявши тролейбус у Донецьку із житлових масивів, контрольованих незаконними збройними формуваннями. Внаслідок цього загинуло восьмеро осіб, ще семеро дістали поранення. «Відповідальність за це несе Російська Федерація. Необхідне негайне виконання домовленостей щодо припинення вогню, відведення сил. Основне, як встановити мир в країні, — прибрати російських військових і російських бандитів з української території. І тоді українська Соборність і українська єдність відновляться».

Арсеній Яценюк згадав і про річницю з того дня, як Сергій Нігоян і Михайло Жизневський віддали свої життя за нашу Соборність, незалежність і наше майбутнє, разом із мільйонами українців борючись за Українську державу: «Пом’янемо їх і тих українських вояків, які загинули в боротьбі за українську незалежність. І підтримаймо тих, хто сьогодні зі зброєю в руках відстоює нашу Соборність, наше право жити в нашій країні. Ми це право вибороли і будемо боротися далі». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua