"Соціальна допомога дедалі зростає"

Лора ВОВК
30 травня 2013

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»

ПІДТРИМКА. В День захисту дітей (а його ми відзначатимемо 1 червня) в усіх регіонах України заплановано провести понад тисячу різноманітних заходів, у яких візьмуть участь майже 5 мільйонів батьків зі своїми чадами. Міністр соціальної політики Наталія Королевська розповіла на урядовому брифінгу, що її відомство активно реалізує політику соціального захисту дітей. За доказ посадовець навела статистичні дані, зазначивши: з Держбюджету на 2013 рік спрямовано 40,145 мільярда гривень, аби понад 3,5 мільйона сімей отримували щомісячну фінансову підтримку. Іще 29160 гривень державної допомоги отримає кожна сім’я при народженні першої дитини. Порівняно з 2012 роком, середній розмір допомоги малозабезпеченим сім’ям зріс у півтора раза (до 2111 гривень).

З її слів стало зрозуміло, що в рамках соціальних ініціатив Президента у цьому році держава повністю забезпечить дітей-інвалідів необхідними засобами реабілітації, збільшить у півтора раза й надбавки із догляду за ними. Це стосуватиметься понад 15 тисяч сімей, де зростають діти-інваліди з найвищим ступенем втрати здоров’я. А 1600 дітей-інвалідів з числа дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, щомісяця отримуватимуть 2,8—3,3 тисячі гривень допомоги (зростання становить майже 900 гривень).

«Цього року ми плануємо забезпечити оздоровленням і відпочинком три мільйони дітей, — перейшла до наступної теми Наталія Королевська. — На це загалом із держбюджету виділено 2,413 мільярда гривень (на 300 мільйонів гривень більше порівняно з минулим роком)». А бюджет Фонду соціального страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, за її словами, дасть змогу оздоровити майже 245 тисяч дітей. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua