"Соціальна допомога набуває більшої адресності"

14 вересня 2013

У 2013-2014 роках у Київській та Вінницькій областях проводитиметься експеримент зі створення єдиного інформаційного середовища соціальної сфери (ЄІССС). Перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов повідомив, що це передбачено ухваленою 11 вересня постановою Кабміну «Про створення єдиного інформаційного середовища соціальної сфери та забезпечення обміну інформацією між центральними органами виконавчої влади».

«Ухвалений документ передбачає проведення у 2013-2014 роках у Київській та Вінницькій областях експерименту зі створення єдиного інформаційного середовища соціальної сфери та запровадження національної картки на базі технології Національного банку. Після завершення експерименту така практика впроваджуватиметься по всій країні. Це дасть нам змогу перейти до адресного надання пільг та допомог і підвищити якість послуг», — прокоментував документ урядовець.

Сергій Арбузов також пояснив, що для запровадження адресного підходу до надання пільг, субсидій та грошової допомоги необхідно створити сучасну інформаційно-аналітичну систему, яка забезпечить автоматизацію цього процесу з урахуванням відомостей про доходи та майновий стан громадян. Зараз ці дані обліковуються в різних державних органах.

«Створення єдиного інформаційного середовища допоможе значно знизити забюрократизованість оформлення всіх видів соціальних допомог і виплат. Якщо людина захоче оформити допомогу у зв’язку з народженням дитини або субсидію, їй треба буде принести тільки паспорт. Решту необхідних відомостей фахівці зможуть одержати на місці за допомогою цієї системи. Окрім цього, це дасть змогу оптимізувати бюджетні витрати та підвищити ефективність використання коштів на соціальний захист», — передає слова Сергія Арбузова прес-служба першого віце-прем’єр-міністра.

Окремо він наголосив, що впровадження ЄІССС сприятиме підвищенню державного контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, які виділяються на соціальні цілі, а також ефективності та якості соціального обслуговування громадян у державних і комерційних організаціях.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua