"Соціальну допомогу чи субсидію можна буде оформити лише за паспортом"

20 вересня 2013

Процедура надання соціальної допомоги та послуг має бути максимально спрощеною. Про це сказала Наталія Королевська під час виїзної наради у Вінниці, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

«Говорячи про спрощення, я маю на увазі, що людина повинна прийти в центр надання послуг і отримати будь-яку допомогу, субсидію чи пільгу всього-на-всього надавши паспорт. Я вимагаю у найкоротший термін запровадити саме такий механізм при видачі житлових субсидій, допомоги малозабезпеченим сім’ям та при народженні дитини», - сказала Наталя Королевська.

За її словами, часи, коли для цього потрібно було вистояти п’ять черг і отримати десять довідок, повинні залишитися в минулому.

«Наприклад, у випадку Пенсійного фонду – це запровадження «єдиного вікна» у всіх без винятку відділеннях фонду та якісна робота пенсійного калькулятора, а не біганина людей від кабінету в кабінет для нарахування або перерахунку пенсій. У випадку Служби зайнятості – це коли людина отримує роботу в перші 120 днів після реєстрації в центрі зайнятості, а не півроку шукає її або взагалі не може працевлаштуватися, навіть після проходження навчання", - повідомила Міністр.

Згідно з данними Державної служби статистики України кількість сімей,які звернулись за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг зменшилась на 3% до 636,8 тис. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua