"Соцзахист фінансується як слід"

21 вересня 2013

Станом на 1 вересня цього року фонди соціального страхування виплатили на 1 мільярд 834 мільйони гривень більше страхових виплат, ніж на 1 вересня 2012-го. Про це журналістів повідомив заступник міністра соціальної політики В’ячеслав Коломієць після «Години запитань до уряду» у Верховній Раді.

«Загалом з початку 2013 року на фінансування соціальних програм спрямовано 59 мільярдів 65 мільйонів гривень. Це 100% передбачених бюджетом коштів», — заявив посадовець. За його словами, повністю профінансовано соціальні видатки за програмами, якими здійснюється соцзахист ветеранів війни, малозабезпечених осіб та інвалідів, санаторно-курортне оздоровлення інвалідів та ветеранів війни, виплати допомоги та компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплата пенсій.

В’ячеслав Коломієць також зазначив, що, за даними Казначейства, з початку року за платіжними дорученнями фондів соціального страхування здійснено перерахування на суму 16 мільярдів 707 мільйонів гривень. При цьому заступник міністра наголосив, що Мінсоцполітики щоденно відстежує передачі документів фондами соціального страхування Казначейству на здійснення страхових виплат. «Згідно зі звітами фондів соціального страхування, на сьогодні документи на фінансування соціальної допомоги до органів Казначейства подають вчасно — у відповідності до затверджених процедур та термінів», — сказав він.

Як нагадує прес-служба Мінсоцполітики, голова відомства Наталія Королевська доручила директорам виконавчих дирекцій фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування встановити жорсткий контроль за повнотою та своєчасністю здійснення робочими органами виконавчих дирекцій фондів виплат матеріального забезпечення застрахованим особам.

«Якщо виникають питання щодо своєчасності подання документів до органів Казначейства, — це персональна відповідальність керівників на місцях. Якщо є технічні затримки із здійсненням цих виплат, то з кожним таким випадком фонди розбираються окремо», — сказала Наталія Королевська.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua