"Сьогодні Міжнародний день пам'яті жертв рабства"

25 березня 2013

ВІДЗНАЧЕННЯ. 25 березня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі. У посланні з цього приводу Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун підкреслив, що цей глобальний злочин проти людяності ніколи не має бути забутий, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Центр новин ООН. 

«Ми ніколи не повинні забувати про тортури, зґвалтування і вбивства безневинних чоловіків, жінок і дітей, про сім'ї, котрі були розлучені, про життя, які було вирвано з коренем, і про страхітливі умови, що панували на невільничих суднах, плантаціях й на невільничих ринках», – заявив Пан Гі Мун.

Голова ООН зазначив, що практика зведення людини до рівня тварин не має бути забута з часом. Пан Гі Мун закликав пам'ятати про мужність тих, хто ризикував усім заради свободи, і тих, хто допомагав їм на цьому небезпечному шляху. У Міжнародний день Генеральний секретар ООН закликав поважати і відновлювати гідність постраждалих людей та активізувати зусилля, направлені на викорінення пережитків рабства, що зберігаються в сучасному світі.

Жертвами трансатлантичної работоргівлі протягом 400 років стали понад 15 млн людей. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua