"Сьогодні підписано Меморандум про співробітництво між Омбудсманом та ХАЙЕС"

2 жовтня 2013

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська та Директор Представництва міжнародної організації ХАЙЕС в Україні Олександр Галкін підписали сьогодні, 2 жовтня 2013 року, Меморандум про співробітництво. Про це повідомила прес-служба  Омбудсмана.

У своєму вступному слові Валерія Лутковська зазначила: «Міжнародна організація ХАЙЕС тісно працює з тією категорією осіб, які шукають притулку в Україні, і вже встигла допомогти багатьом. Офіс Уповноваженого також опікується питаннями захисту прав шукачів притулку, тож, на мою думку, об’єднавши зусилля, ми зможемо разом виробити механізми співпраці й ефективно вирішувати проблеми, які виникають у цій сфері».

Меморандумом передбачається співпрацювати за такими основними напрямами, як моніторинг ситуації з дотриманням прав біженців, шукачів притулку та осіб без громадянства в Україні, захист їхніх прав, підвищення обізнаності щодо їхніх прав і юридичних засобів захисту, а також надання юридичної та консультаційної допомоги. Крім того, важливим напрямом роботи було визначено сприяння протидії дискримінації, ксенофобії та іншим формам нетерпимості. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua