"Сьогодні у Німеччині розпочалися Великодні «марші миру»"

29 березня 2013

АКЦІЯ. У Німеччині в п'ятницю розпочалися традиційні Великодні «марші миру». Впродовж наступних святкових днів у країні планується провести понад 80 пацифістських акцій, передає УКРІФНОРМ з посиланням на організаторів акції з Німецького пацифістського руху.

«Починаючи зі Страсної п'ятниці до Великоднього понеділка по всій країні пройдуть понад 80 «маршів миру», – зазначається у повідомленні.

Перші акції пройдуть у п'ятницю на заході країни, зокрема у Дортмунді, Мюнстері та Саарбрюкені. Один з центральних мітингів відбудеться у суботу в Берліні.

За даними організаторів, цьогоріч демонстранти виступатимуть з критикою зростаючого експорту озброєнь та технології озброєних безпілотників. За традицією пацифісти вимагатимуть відмови від атомної зброї та виведення військ з Афганістану, а також врегулювання конфліктів на Близькому і Середньому Сході.

Історія Великодніх «маршів миру» в Європі бере початок у 1958 році, коли в Лондоні пройшла 10-тисячна мирна демонстрація, організована «Кампанією за ядерне роззброєння». У квітні того ж року в найбільших містах Західної Німеччини відбулися масові акції протесту проти нарощування ядерних арсеналів у світі. Перший організований «Остермарш» у ФРН пройшов 1960 року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua