"Сьогодні в Сочі офіційно стартують Олімпійські ігри"

7 лютого 2014

7 лютого, відбудеться офіційне відкриття ХХІІ зимових Олімпійських Ігор. Олімпіада в Сочі встановила рекорд ще до свого початку, передає ТСН.

Грошей на підготовку організатори не пошкодували, витративши рекордні 500 мільярдів доларів. А на дві церемонії – відкриття та закриття – організатори витратять ще понад 50 мільйонів.

Сценарії святкових церемоній тримають у суворій таємниці. Репетицію феєрверку також вирішили проводити частково. Щоб відео не потрапило у ЗМІ. Та навіть фрагмент, який усі охочі змогли побачити в Інтернеті - вражає.

За попередньою інформацією, на повноцінний олімпійський салют під час офіційного відкриття організатори планують витратити півтори тонни піротехніки.

Головна арена білої Олімпіади – стадіон «Фішт». Ця шестиповерхова споруда здатна вмістити одночасно сорок тисяч глядачів. А з настанням темряви поверхня стадіону вкривається вогнями неймовірного світлового шоу.

Натомість олімпійський факел, який запалили в тестовому режимі кілька днів тому, гостей міста відверто розчарував. Інтернет-користувачі порівняли олімпійський вогонь із палаючими шинами на київській вулиці Грушевського.

А ось медалі, за які змагатимуться спортсмени, організатори вважають справжнім витвором мистецтва. На одну нагороду майстер витрачав близько вісімнадцяти годин роботи. А таких медалей в Сочі розіграють 1254, що є рекордом білих Олімпіад.

І ще цікава цифра – усього на нагороди було витрачено 3 кілограми золота, 2 тони срібла та 700 кілограмів бронзи.

Не пошкодували грошей росіяни і на організацію безпеки - близько двох мільярдів доларів. Допомагати ж Росії забезпечувати олімпійський спокій буде навіть Америка. В акваторії Чорного моря на час Олімпіади чергуватимуть два кораблі ВМС США.

Зазначимо, урочиста церемонія стартує о 20:14 за московським часом (18:14 - за київським).

Нагадаємо, в переддень офіційного відкриття, 6 лютого, в Сочі розпочалися кваліфікаційні змагання у сноубордингу, фрістайлі та фігурному катанні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua