"Солдат читає — служба йде"

Світлана ІСАЧЕНКО
2 серпня 2013

ІДЕЯ. Проект «Інноваційні бібліотечні послуги — військовослужбовцям» Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка визнали одним з найкреативніших та найяскравіших на Міжрегіональному ярмарку «Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє», зорганізованому у Львові за міжнародною програмою «Бібліоміст». Як зазначила начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури Лариса Нікіфоренко, івано-франківські бібліотекарі першими в країні зробили крок назустріч військовослужбовцям.

— Ми пропонуємо тим, хто проходить у нашому місті строкову та контрактну службу, за допомогою різноманітних бібліотечних послуг підвищувати свій культурний та освітній рівень, — розповідає директор бібліотеки Людмила Бабій. — Гадаю, інші бібліотеки підхоплять нашу ініціативу, і цей напрямок розвиватиметься. Адже молоді люди, яких призвали на військову службу, не повинні бути відірваними від суспільного життя.

Окрім, власне, самих книжок і широкого вибору періодики, військовослужбовці мають змогу в рамках проекту опанувати персональний комп’ютер, спілкуватися з рідними через скайп, безкоштовно користуватися Інтернетом. Бібліотечні фахівці проводять для солдатів та офіцерів різноманітні культурно-просвітницькі заходи: літературно-музичні вечори, зустрічі з цікавими людьми Івано-Франківщини, поетичні вернісажі, краєзнавчі студії.

— Ми уважно вивчаємо цей позитивний досвід співпраці для подальшого запровадження у наших військових частинах, — запевнив заступник начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України з виховної роботи полковник Олег Білий, ознайомившись із проектом. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua