"Солдати отримали ключі від осель"

22 жовтня 2014

26 бійців спецбатальйону МВС «Миротворець», поранені під час Антитерористичної операції, отримали нове житло. Щоправда, ключі від службових квартир голова Верховної Ради Олександр Турчинов і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручили не безпосередньо воїнам, які нині перебувають на лікуванні, а членам їхніх сімей. Урочистості відбулися на території навчального центру Національної академії внутрішніх справ в с. Віта Поштова на Київщині.

Звертаючись до присутніх, очільник силового відомства зазначив, що батальйон «Миротворець» — один із найбільш бойових підрозділів МВС. У його складі добровольці, які загартувалися в боях, зокрема і в «котлі» під Іловайськом. «Дуже важливо, щоб країна знала, що бійці готові захищати її будь-якої миті і будь-де, як того потребуватиме Батьківщина», — наголосив він.

А Олександр Турчинов зазначив, що назва батальйону говорить сама за себе. Адже бійці «Миротворця» були готові покласти своє здоров’я і життя за мир і територіальну цілісність нашої держави, за європейський вибір народу України. «Ми маємо змогу дати ключі від квартир саме пораненим героям, які своєю кров’ю покрили землю України для того, щоб звільнити її від ворогів», — сказав він.

Потім високопосадовці та правоохоронці хвилиною мовчання вшанували полеглих під час проведення Антитерористичної операції на сході України.

Олександр Турчинов запевнив, що МВС та уряд зроблять усе від них залежне, аби житло отримали і члени сімей загиблих правоохоронців. Загалом бійцям «Миротворця» вже вручили ключі від 32 квартир, повідомляє прес-служба МВС. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua