"Солдатів строкової служби можуть затримати на службі максимум на шість місяців"

13 травня 2014

Військовослужбовці ЗС України, які були призвані на строкову військову службу весною минулого року, можуть бути затримані на службі, з огляду на агресію Росії, максимум на шість місяців.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив начальник відділу призову та комплектування управління комплектування та призову Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Валерій Дендрибера, передає кореспондент Укрінформу.

«В діючому законодавстві ця норма прописана: Указом Президента військовослужбовці строкової служби, які відслужили встановлений термін, можуть бути затримані на військові службі протягом до шести місяців», – сказав він.

Полковник нагадав, що відповідно до Указу в. о. Президент України від 1 травня поновлюється призов на строкову військову службу до лав Збройних Сил та інших військових формувань України. Паралельно категорія військовослужбовців строкової служби, яка відслужила, буде звільнюватися і ставати на облік військовозобов'язаних, додав Дендрибера.

Що стосується звільнення (демобілізації) військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації в особливий період, то воно може бути здійснено за умови стабілізації воєнно-політичної обстановки навколо України. Час та порядок її проведення буде визначено відповідним Указом Президента України. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua