"Сонячний колір сприяє зціленню"

Олена ІВАШКО
26 вересня 2014

Після ремонту на загальну суму 120 тисяч гривень відкрилося поліклінічне відділення Миколаївського обласного онкологічного диспансеру. Причому з них 91 тисячу гривень виділено з обласного бюджету, решту передали волонтери у вигляді будівельних та господарських матеріалів.

Оглянути оновлене відділення приїхали керівники  облдержадміністрації, представники громадськості. Головний лікар диспансеру Михайло Терзійський показав гостям і відремонтовані приміщення, й ті, що тривалий період чекають на ремонт.

Михайло Васильович знає, що робить. Адже він не тільки лікар із золотими руками, а й справжній менеджер. За рік його керівництва у закладі зроблено ремонт, відкрито кабінет патології шийки матки,  палати денного перебування для проведення амбулаторної хіміотерапії, впроваджено метод ФГС з відеосистемою, започатковано проведення хірургічних операцій з використанням лазера.

На думку головного лікаря, «надто важливим є не лише безпосереднє лікування, а передовсім профілактика онкологічних захворювань. Тому в коридорі під час поточного ремонту ми встановили два монітори, які транслюють санітарно-просвітницькі відеоролики. Це дає змогу підвищувати обізнаність пацієнтів, їхніх близьких, відвідувачів. Адже за один день поліклінічне відділення приймає близько 350 пацієнтів. У всіх приміщеннях оновлено також і колір стін, зробили його більш сонячним, аби відвідувачі почувалися спокійніше. Емоційний настрій дуже важливий у лікуванні. Під стінами розставили новенькі зручні дерев’яні лавки, розширили холи. Відкрили ще одну операційну. Працює урологічна служба».

У свою чергу голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков зазначив: «Багато чого зроблено в закладі завдяки роботі головного лікаря та трудового колективу, які працюють у складних умовах. Наступного року ми постараємося допомогти диспансеру привести до ладу палати, операційну. Диспансер потребує ремонту та оновлення медобладнання».

Також Вадим Іванович повідомив, що тривають перемовини з керівниками великих підприємств Миколаївщини щодо укладання договорів соціального партнерства. Вони зокрема спрямовуватимуться на вдосконалення медичної сфери. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua