"Спецагент РФ «працював» під журналіста"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
8 жовтня 2014

Громадянин України К. (1972 року народження) у березні розпочав активну антиукраїнську діяльність на Харківщині. А щоб її було легше вести і поширювати російську пропаганду, створив в Інтернеті спільноту «Левый сектор — Харьков». Там закликав до зміни територіальної цілісності України, до радикальних дій проти представників української влади, а також агітував вступати до лав незаконних воєнізованих формувань так званих «ДНР» та «ЛНР». Крім того, К. організовував у Харківській області різні акції проти України.

Згодом сепаратист поширив свою діяльність і на Дніпропетровщину, де разом зі спільниками організовував диверсії з метою дестабілізації ситуації в мирному регіоні. Ця зловмисна група займалася і поширенням сепаратистської інформації як на друкованих носіях, так і в Інтернеті, де видавала її за глас народу. Сепаратисти розміщували також проросійську символіку на адміністративних будівлях у Дніпропетровській області.

Днями співробітники Служби безпеки України затримали К. у Дніпропетровській області й припинили його злочинну антиукраїнську діяльність. З’ясувалося, що вона велася під контролем і на завдання спецслужб Російської Федерації. Правоохоронці встановили, що сепаратист неодноразово виїжджав до Москви і звітував там своїм кураторам із ФСБ про виконані завдання. Потім отримував від них нові інструкції та кошти для організації антиукраїнської пропаганди, вербування найманців та вчинення диверсій.

За інформацією прес-групи УСБУ в Дніпропетровській області, під час обшуків у помешканні затриманого співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, налаштовану на канал зв’язку з кураторами російської спецслужби, дві гранати, бронежилет, професійну рацію, прапор «Новоросії», 150 примірників газети з такою ж назвою, а також посвідчення журналіста російського телеканалу. Нині невідкладні оперативно-слідчі дії тривають, щоб докладніше вивчити злочинну антиукраїнську «роботу» агента ФСБ. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua