"Спецслужби посилюють інформаційну співпрацю"

Іван ШЕВЧУК
24 березня 2015

Служба безпеки України та Служба інформації та безпеки Республіки Молдова  домовилися посилити співпрацю з огляду на збільшення ризиків для регіональної безпеки. Таким став підсумок тристоронньої зустрічі представників служб безпеки двох країн та Місії Євросоюзу з прикордонної допомоги Україні та Молдові (EUBAM), що відбулася недавно в Одесі в офісі Євромісії. 

Передусім йдеться про максимально ефективний обмін інформацією та аналітикою стосовно ситуації на українсько-молдовському кордоні й прилеглих територіях. Силовики також домовилися про координацію зусиль у боротьбі з контрабандою, нелегальною міграцією і торгівлею людьми. Особливу увагу надали питанням контрабанди зброї та боєприпасів, а також наркотиків і прекурсорів.

Заступник директора молдовської Служби інформації і безпеки Вадим Врабіє зауважив: «Високий рівень довіри та відкритості в галузі співпраці зі спецслужбами України та європейськими партнерами». Утім, на його думку, з огляду на неврегульований конфлікт у Придністров’ї та ситуацію на сході України є потреба у ще більшій консолідації зусиль задля безпеки у регіоні.

Конкретизуючи свої плани, місія EUBAM запропонувала українським і молдовським партнерам допомогу в розробці національних стратегій та відповідних законодавчих актів з протидії контрабанді тютюнових виробів та інших товарів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua